کارشناس آزمایشگاه دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: امروزه، استانداردسازی یکی از مهمترین فاکتورها در زمینه ایجاد، نگهداری و ارتقاء کیفیت سیستمها، در سطح قابل قبول جهانی است.
کارشناس آزمایشگاه دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: امروزه، استانداردسازی یکی از مهمترین فاکتورها در زمینه ایجاد، نگهداری و ارتقاء کیفیت سیستمها، در سطح قابل قبول جهانی است.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر محمدرضا جاهدان، اظهار کرد: سازمانها و مراکز تحقیقاتی نیز مانند سایر سازمانها دستیابی به استاندارد را از محورهای اساسی فعالیتهای خود میدانند.
وی عنوان کرد: پیادهسازی سیستم استاندارد میتواند گام مؤثری در جهت نیل به خود کفایی و حضور مؤثر و دراز مدت در عرصه بازار جهانی کسب و کار و دانش باشد.
جاهدان ابراز کرد: در بین استانداردهای موجود، ایزو ۱۷۰۲۵ استاندارد مهمی است که در آزمایشگاههای آزمون و کالیبراسیون کاربرد دارد، این استاندارد جایگزین استانداردهای ISO/IEC GUIDE 25 و استاندارد اروپایی 45001 شده است.
کارشناس آزمایشگاه دانشگاه علوم پزشکی یاسوج اضافه کرد: استاندارد ایزو۱۷۰۲۵ شامل دو بخش مدیریتی و فنی است که در آزمایشگاههای آزمون و کالیبراسیون پیادهسازی میشود.
جاهدان تصریح کرد: اجرای استاندارد ایزو 17025 دارای مزایای زیادی شامل ارتقاء سطح آزمایشگاههای عضو و کسب اعتبار بینالمللی، استانداردسازی روشهای اجرایی و مدیریتی آزمایشگاهها، افزایش اطمینان از صحت نتایج ارائه شده توسط آزمایشگاهها، اطمینان از طراحی صحیح محل انجام آزمایش، افزایش اعتماد مشتریان، امکان ارائه خدمات در سطح بینالمللی و پذیرش آزمایشگاه دارای گواهینامه است.
وی با اشاره به کاربرد استاندارد ایزو ISO 17025، بیان کرد: این استاندارد بینالمللی چندین الزام فنی را که با ایزو ۹۰۰۱ پوشش داده نمی شود را پوشش می دهد.
جاهدان عنوان کرد: سیستم کیفیت آزمایشگاه ایزو ۱۷۰۲۵، با هدف ایجاد یک سیستم مدیریتی مستقل و مبتنی بر کیفیت، طراحی و مستقر شده است تا با بهرهگیری از این استاندارد، آزمایشگاه بتواند خدمات خود را با بهترین کیفیت به مشتریان خود ارائه کند و همچنین تمامی فعالیتهای مدیریتی، فنی و تخصصی خود را به بهترین نحو اداره کرده و با اخذ گواهینامهها و اعتبارنامههای ملی یا بینالمللی، صلاحیت و شایستگی خود را به گیرندگان خدمات و گروههای ذینفع اثبات کند.
وی ابراز کرد: گواهینامه های ایزو ۱۷۰۲۵ توسط مراجع CB به صورت non accredited امکان صدور دارند و آزمایشگاهها با پیاده سازی و ممیزی توسط یک نهاد ارزیاب خارجی certification body امکان ممیزی و دریافت گواهینامه مذکور را خواهند داشت، اما توصیه شده که این استاندارد توسط سازمانهای اعتبار بخشی (ACCREDITATION BODY) ممیزی و صادر شود.
جاهدان درپایان یادآور شد: لذا با توجه به این مورد، سازمان اعتبار بخش حاضر در ایران (AB)، مرکز تایید صلاحیت موسسه استاندارد ایران (NACI) قادر به ممیزی و صدور گواهینامه ISO 17025 است، اگرچه اجباری به دریافت گواهینامه مذکور نخواهد بود.
انتهای پیام/